Loading Events

« All Events

Yinyoga- och meditationsretreat – vila i hjärtat

november 9 @ 10:00 f m - 5:00 e m

Hösten är här och vintern närmar sig, en perfekt tid för meditation och stillhet. Vi bjuder in till en tyst heldag då du får öva på att vara medvetet närvarande med en vänlig, nyfiken och accepterande attityd. Du kommer att få instruktioner så att du kan, om du vill, fortsätta meditationspraktiken när du kommer hem. Med hjälp av träning i medveten närvaro övar du dig på att härbärgera nuet och livet i ditt hjärta. På så sätt tränar du upp din förmåga att möta livets upp och nedgångar utan att alltför mycket stress och känslomässiga reaktioner.

Under dagen blir du tryggt guidad av Madeleine. För att kroppen ska vara så nöjd som möjligt varvas yinyoga och meditation (Vipassana). Vipassana betyder insiktsmeditation och har sitt ursprung i Buddismen och är grund för det vi kallar medveten närvaro inom väst. Under största delen av dagen är vi tillsammans under tystnad. På så sätt får du möjlighet att sakta ner, släppa ansvar för andra och vardagliga göromål för att istället ge dig själv och din inre röst mer plats.

Under dagen serveras vällagad hälsosam vegetarisk och glutenfri lunch och fika. Råvarorna är av högsta kvalitet, närodlade och i största möjliga utsträckning ekologiska. I den mån det går använder vi grönsaker från den egna odlingen. Menyn anpassas efter årstiden för att stärka din hälsa.

Preliminärt schema:

  • 10-11.30 Inledning och yinyoga
  • 11.30-12.15 Vipassana meditation med inledande instruktioner
  • 12.15-13.15 Lunch
  • 13.15-14.15 Yinyoga
  • 14.15-15.00 Vipassana meditation med inledande instruktioner
  • 15.00-15.30 Fika
  • 15.30-16.15 Vipassana meditaion med inledande instruktioner och avslutande metta-meditation
  • 16.15- ca 17.00 Avslutning med tid för frågor och reflektioner

Madeleine som leder retreaten har mer än 500 timmars yogalärarutbildning (internationellt certifierad), varav 200 timmar är yinyogalärarutbildning. Hon gick sin första meditationsutbildning i tjugoårsåldern, och har sedan många år tillbaka en daglig Vipassana praktik. Hon åker kontinuerligt på tysta Vipassana retreater. Hon är även utbildad psykosyntesterapeut och rosenterapeut och har tidigare arbetat som terapeut på heltid under tio år.

Anmälan sker till madeleine@businessinspiration.se och betalning 1095 kr till swishnr 1233769288 (Business Inspiration). Uppge även om du har någon eventuell matallergi. Märk betalningen med ditt namn och vilket evenemang som anmälan avser. När betalningen är gjord är platsen bokad och garanterad. Mer detaljerad information kommer veckan innan eventet.

Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan överlåta din plats till annan deltagare. Meddela oss isf så vi vet vem som kommer 😊. Ställs kursen in betalar vi tillbaka din inbetalning.

Details

Date:
november 9
Time:
10:00 f m - 5:00 e m
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Grevlunda Yoga
Phone
0704-418278
Email
madeleine@businessinspiration.se
View Organizer Website