Sommaryoga – hathayoga flow och yinyoga

Varmt välkommen att yoga med oss i sommar under v.28 – v.30. Tisdagar och torsdagar kl. 9.00-10.15 hathayoga flow och onsdagar 16.00-17.15 funktionell mindful yinyoga. Läs mer och boka din plats via länken. 

Yinyoga kurs

OBS FULLBOKAD!

Tisdagar kl 18.00-19.15 erbjuder vi funktionell mindful yinyoga. Varje pass är unikt och uppbyggt kring ett specifikt tema. Nästa kursstart 20 augusti. Anmäl dig till hela terminen 12 gånger och ha en garanterad plats, 1800 kr för hela terminen. Anmälan till hela terminen görs till madeleine@businessinspiration.se. Platsen är bokad när betalningen 1800 kr är gjord till swishnr 1233769288 (Business Inspiration Sweden AB). Full kurs = inga drop-in tider. Om du vill lära dig mer om yinyoga erbjuder vi två yinyoga fördjupningsdagar under hösten. Läs mer under på gång :).

Hatha yoga kurs 

Måndagar kl 18.00 – 19.15 erbjuder vi hathatyoga. Varje pass är unikt och uppbyggt kring ett specifikt tema för att du ska lära dig så mycket som möjligt. Nästa kursstart 19 augusti. Anmäl dig till hela terminen 12 gånger och ha en garanterad plats, 1800 kr för hela terminen. Anmälan till hela terminen görs till bjorn@businessinspiration.se. Platsen är bokad när betalningen 1800 kr är gjord till swishnr 1233769288 (Business Inspiration Sweden AB). Alternativt boka per gång i mån av plats (tider släpps en vecka innan kursstart) 180 kr per gång, görs via TimeCenter

Yogavandringar

Vi fortsätter med våra populära yogavandringar i vacker natur. Nytt för i år är att en del utgår från vårt underbara ställe på Grevlunda Backar då även lunch och fika ingår. Varje tillfälle är unikt och med ett eget tema. Läs mer under fliken ”På gång”.

PT-yoga

Om du önskar få individuell hjälp med din yoga och ett pass anpassat efter dig och dina förutsättningar erbjuder Madeleine PT-pass i yoga. 1 timme inklusive ett anpassat yogaprogram för dig, 895 kr. Bokas via telefon 0704-418278 eller mejl madeleine@businessinspiration.se.

Föreläsningar

Madeleine erbjuder en föreläsning om stress och stresshantering i kombination med yoga då ni får lära er en rad praktiska sätt att hantera en stressfylld vardag. Föredraget är helt i linje med senaste hjärnforskningen.

Vår syn på Yoga

Yoga betyder förening. Förening av kropp och själ. Helhet. Läkning. För att det ska vara möjligt krävs det att du är närvarande i kroppen. Genom att lyssna på kroppen och anpassa yogapositionerna utifrån dina fysiska förutsättningar och dagsform blir du mer närvarande och medveten om din kropp och dina behov. Vi jobbar med styrka, smidighet och andning och uppmuntrar alla att yoga utifrån sina förutsättningar. Givetvis kan du ta i hur mycket du vill men det ska vara på dina villkor och inte för att du ska prestera eller verka starkare och vigare än någon annan.

Hathayoga

Ordet Hatha är sanskrit, där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayoga är en dynamisk form av yoga där man arbetar med att öka styrkan och smidigheten i musklerna, genom att varva mer fysiskt krävande sekvenser med mer stillsamma och nedvarvande stunder. Hathayogans fysiska positioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga och vinyasa. Hathayogan förbättrar din fysik, ökar kroppskännedomen och hjälper dig att stressa av och hitta en god mental balans.

Yinyoga

I yin yogan arbetar man med fascian, som inkluderar alla vävnader som innehåller kollagen, till exempel kroppens bindväv, senor och ligament. Dessa vävnader är mycket torrare och mer plastiska till sin natur än muskulaturen och därför stannar man kvar i en och samma position i 3-5 minuter. På så sätt får bindväven chans att stretchas ut, och då fylls den med mer vätska och kollagen och blir då yngre, rörligare och hållbarare. Yinyogans natur gör också att det parasympatiska nervsystemet aktiveras och således är det ett effektivt sätt att varva ner och hitta återhämtning. Ett perfekt komplement till all annan fysisk träning.

Yoga nidra

Yoga nidra är en djup vila. Den utförs liggande på mattan och genom guidning kommer eleven in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. Yoga nidra ger dig en välbehövlig vila och skön avslappning. Den kan hjälpa dig att somna på kvällarna, ta igen förlorad sömn eller återfå energin efter en intensiv dag.