Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vipassana meditation med soppa och samtal

2023-02-05 @ 4:00 e m - 7:00 e m

Vi vill skapa en sangha med andra som vill meditera och fördjupa sig i viktiga samtalsämnen. Vi bjuder in till månadsvisa träffar med meditation och efterföljande soppa, bröd och hummus där vi samtalar kring dagens tema. Både erfarna och nybörjare i meditation är välkomna. Madeleine guidar inledningsvis meditationsstunden med instruktioner och därefter blir det tyst. Under träffen praktiserar vi Vipassana, insiktsmeditation, som är en buddistisk meditationsform. Under meditationen tränar man medveten närvaro för att på så sätt träna sitt sinne att inte reagera på alla sinnesförnimmelser. Medveten närvaro träning har många goda effekter. Bland annat är det stressreducerande, samtidigt som man övar upp sin förmåga till känsloreglering.

Madeleine gick sin första meditationsutbildning i tjugoårsåldern och har av och till mediterat sedan dess. Under de senaste fyra åren har hon haft en daglig praktik av meditation. Hon har varit på många olika tysta meditationsretreater, allt från några dagar upp till tio dagar. Många av dessa har Madeleine och Björn varit på tillsammans. Utöver yogan är Björns stora intresse odling och matlagning och således står han för matlagningen. Soppan är alltid vegetarisk och lagad från grunden av ekologiska och gärna närodlade grönsaker.

Teman för träffarna är:

  • 15 januari – Hur kan jag leva mer hållbart?
  • 5 februari – Hur kan jag skapa mer glädje i vardagen?
  • 5 mars – Hur kan jag skapa mer balans i livet?
  • 16 april – Hur kan jag skapa en mer hälsosam livsstil?

Det går bra att komma med önskemål vad gäller tema för kommande träffar.

Anmälan sker till madeleine@businessinspiration.se och betalning 350 kr till swishnr 1233769288 (Business Inspiration). Märk betalningen med ditt namn och vilket evenemang som anmälan avser. Uppge om du har någon eventuell matallergi vid anmälan. När betalningen är gjord är platsen bokad och garanterad. Ha mjuka kläder att yoga i. Det finns mattor och hjälpmedel att låna. Om du vill ha egen matta med dig, är du välkommen att ta med din egen.

Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan överlåta din plats till annan deltagare. Meddela oss isf så vi vet vem som kommer 😊. Ställs kursen in betalar vi tillbaka din inbetalning.

Detaljer

Datum:
2023-02-05
Tid:
4:00 e m - 7:00 e m
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
www.grevlundayoga.se

Arrangör

Grevlunda Yoga
Telefon
0704-418278
E-post
madeleine@businessinspiration.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Grevlunda Backar
Grevlunda Backaväg 8
Vitaby, Skåne 27736 Sverige
+ Google Map
Telefon
0704-418278
Visa Plats-webbplats