Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vårvinterretreat – yinyoga och meditation – stärk din inre kärna och vishet

februari 10 @ 10:00 f m - 5:00 e m

OBS FULLBOKAD!

BOKA INNAN 25 januari och få Madeleines senaste bok – En självklar ledare på köpt (värde 250 kr)!

Vårvintern är här och i mörkret kommer ljuset smygandes. Under den här retreaten får du möjlighet att sakta ner och lyssna inåt, samtidigt som du får guidning att stärka din inre kärna och lyssna på din inre visaste del. Under stora delar av dagen kommer vi att vara tillsammans under tystnad.

Vi har glädjen att erbjuda en heldagsretreat då yinyoga och meditation varvas. Du kommer att få ta del av guidade meditationer, och Vipassana meditationer med inledande och förklarande instruktioner. En meditation som syftar till att stärka jaget och viljan är hämtad från psykosyntesen, en transpersonell psykologi där viljan är central.

Vipassana betyder insiktsmeditation och har sitt ursprung i Buddismen och är grund för det vi kallar medveten närvaro inom väst. Du vägleds och guidas i en varm gemenskap och under största delen av dagen kommer vi att vara tillsammans i tystnad. Tystnaden möjliggör att du kan sakta ner ännu mer och släppa ansvar över andra och vardagliga göromål för att istället ge dig själv och din inre röst mer plats. Enligt traditionell kinesisk medicin är det tid för vila, meditation och ge uttryck för sin egen inre vishet under vintern.

Under dagen serveras vällagad hälsosam vegetarisk och glutenfri lunch och fika. Råvarorna är av högsta kvalitet, närodlade och i största möjliga utsträckning ekologiska. I den mån det går använder vi grönsaker från den egna odlingen. Menyn anpassas efter årstiden för att stärka din hälsa.

Preliminärt schema:

  • 10-11.30 Inledning och yinyoga med fokus på vatten-elementet
  • 11.30-12.15 Guidad meditation (från psykosyntesen) med efterföljande övning. Därefter går vi in i tystnad.
  • 12.15-13.15 Lunch
  • 13.15-14.15 Yinyoga med fokus på jord-elementet
  • 14.15-15.00 Vipassana meditation med inledande instruktioner
  • 15.00-15.30 Fika
  • 15.30-16.15 Vipassana meditaion med inledande instruktioner och avslutande metta-meditation
  • 16.15- ca 17.00 Avslutning med tid för frågor och reflektioner

Madeleine som leder retreaten har mer än 500 timmars yogalärarutbildning (internationellt certifierad), varav 200 timmar är yinyogalärarutbildning. Hon gick sin första meditationsutbildning i tjugoårsåldern, och har sedan många år tillbaka en daglig Vipassana praktik. Hon åker kontinuerligt på tysta Vipassana retreater. Hon är även utbildad psykosyntesterapeut och rosenterapeut och har tidigare arbetat som terapeut på heltid under tio år.

Anmälan sker till madeleine@businessinspiration.se och betalning 1095 kr till swishnr 1233769288 (Business Inspiration). Uppge även om du har någon eventuell matallergi. Märk betalningen med ditt namn och vilket evenemang som anmälan avser. När betalningen är gjord är platsen bokad och garanterad. Mer detaljerad information kommer veckan innan eventet.

Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan överlåta din plats till annan deltagare. Meddela oss isf så vi vet vem som kommer 😊. Ställs kursen in betalar vi tillbaka din inbetalning.

Details

Date:
februari 10
Time:
10:00 f m - 5:00 e m
Event Category:

Organizer

Grevlunda Yoga
Phone
0704-418278
Email
madeleine@businessinspiration.se
View Organizer Website

Venue

Grevlunda Backar
Grevlunda Backaväg 8
Vitaby, Skåne 27736 Sverige
+ Google Map
Phone
0704-418278
View Venue Website